Apa és fiú közös tárlata

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében népes érdeklődő jelenlétében vasárnap megnyílt Sárosi Csaba grafikus és fia, Sárosi Mátyás Zsolt közös kiállítása.
 

  • Srosi Csaba Dimny Attila s Srosi Mtys A szerz felvtele
    Sárosi Csaba, Dimény Attila és Sárosi Mátyás. A szerző felvétele

Sárosi Csabának ez a tizedik egyéni tárlata a céhes város múzeumában, fia most mutatkozik be első alkalommal. Apa és fia leg­először idén augusztusban a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben állított ki Családban marad címmel.
Dimény Attila múzeumvezető arról beszélt, hogy ünnep az intézmény számára, ha helyi képzőművésznek nyithatnak tárlatot azért is, mert ilyenkor látható, mennyire ismerik a művészeket, a helyi alkotókat, milyen sok a művészetkedvelő városunkban. Sárosi Csaba 1980-tól lépett a művészi pályára, fia 2000-ben – akkor volt közös tárlata a Vigadóban Lázár Leventével, és 2008-ban államvizsgázott a kolozsvári Ion Andreescu Vizuális Művészetek Egyetem grafika szakán. A múzeum vezetője felkérte Sárosi Mátyás Zsoltot, hogy a közeljövőben egyéni kiállítással is mutatkozzon be szülővárosa művészetkedvelő közönségének.
A tárlatot Deák Ferenc magyartanár méltatta, bemutatta apa és fia utóbbi években alkotott monotípiáit és akriljait. A megnyitót Héjja Ágnes és Demeter Attila, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum zenetanárainak fellépése tette ünnepélyesebbé.
A tárlat január 9-ig tekinthető meg.

Iochom István