Incitato művésztábor Bálványosfürdőn - Vándorló/Kóborló.

Bálványosfürdőn zajlik a 26. Incitato művésztábor, amelynek idei témája a Vándorló/Kóborló.Huszonegy művész vesz részt, rajtuk kívül négy művészpalánta is jelen van. Az alkotók majdnem mind visszatérő művészek, az újonc Ferencz Ernő csíkszeredai származású, jelenleg Magyarországon élő szobrász, aki igaz, hogy ebben a táborban most vesz részt először, de a négycsillagos Bálványos Resort Szálloda tulajdonosai által szervezett alkotótáborban tavaly már jelen volt.

  • Tomos Tnde tborvezet A szerz felvtele
    Tomos Tünde táborvezető. A szerző felvétele

A művészek munkáikon az utolsó simításokat végzik, hiszen alkotásaik szombaton kerülnek fel a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermének a falaira, ahol vasárnap délben Deák Ferenc magyartanár, műkritikus megnyitja a 26. Incitato-tárlatot.
Tomos Tünde, a tábor művészeti vezetője elmondása szerint minden alkotó a megadott témát úgy jeleníti meg, ahogyan azt jónak látja, mivel nem szab határt az alkotó számára, mindenki sajátos módon örökíti meg a vándor, illetve kóbor lovat. A táborban a grafikusok és festők vannak többségben. Ottjártunkkor az alkotók humorosan azt is megjegyezték, hogy az Incitato-táborban több medvét láttak, mint lovat.

 Szerző: Iochom István