Termés 2016

Ez termett az udvarhelyi műtermekben

Van, aki meghegesztette az energiát, más szőnyeggé varázsolta a nyaralást.

Gl Boglrka divatot csinlt a brbetegsgekbl Gál Boglárka divatot csinált a bőrbetegségekből szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. május 06., 17:16

A Kossuth utca jobb oldalán található képtárban a Haldoklótól Iustitiáig, a gombostűkkel tűzdelt Homoród menti tájtól a Görög nyárig nézhetjük az év képzőművészeti alkotásaiból készült válogatást.

Megnyílt csütörtökön a Termés 2016 című kiállítás. Harminc székelyudvarhelyi művész 52 műalkotása látható július 20-ig.

Bunta Levente Zoltán polgármester köszöntő beszédében a kultúra évének nyilvánította 2016-ot, utalva arra, hogy a hónap végétől már a Haberstumpf villában, nagyobb térben állíthatók ki a képzőművészeti alkotások.

Majd Veres Péter, a kiállítás ötletgazdája és szervezője összefoglalta, ki miben villantotta meg tehetségét idén. A lényeg, hogy egyre inkább összekovácsolódik a néhány éve még atomizált, ezer szállal Székelyudvarhelyhez kötődő közösség.

Különféle technikákkal készült, különböző típusú művekről van szó, amelyek megmutatják, mi foglalkoztatta 2016-ban Székelyudvarhelyen a képzőművészeket.

A katicabogár, a ló halála, az autonómia, a madárfészek kerültek többek közt fókuszba, valamint az, hogy mit lehet kihozni egy szarvból meg egy csomag százas szegből.

A kiállító művészek:

Bencze László, Berze Imre, Biró Gábor, Bíró Mihály, Elekes Gyula, Gál Boglárka, Gujuman Uliana, Jakab András, ifj. Jakab András, Jakab Hunor, Jakab-Gidó Szende-Melinda, Kalló László, Kelemen Albert, Kolumbán-Antal Ilonka, Kolumbán-Antal József, Kovács Bori, Kövecsi Kovács Imre, Lakatos László, Major Barna, Molnos Zoltán, Nagy Péter, Simon Béla, Szabó Csaba, Szabó János, Tamás Borbálla, Török Bíró Erzsébet, Török Ferenc, Vass Mária-Magdolna, Zavaczki Walter, Zsombori Béla.