VIII. Hargitai Szalon, 2020 – LÉLEKTÉR

Idén nyolcadik alkalommal rendezzük meg a Hargitai Szalont, amely lényegében a megyei tárlatból alakult át azáltal, hogy tematikussá vált. Minden évben más-más téma jelenti a kihívást az alkotóknak.

Idén a LÉLEKTÉR tematika volt megadva, amely szervesen kapcsolódik az előző évek gondolatiságához. A káosz architektúrája. Jelen–Jellem–Jelenlét. Határok. Együttélés. Létformák. Gyökerek. Periféria. Íme néhány olyan kulcsfogalom, amelyekhez az előző őszi szalonok munkái kapcsolódtak. Az évek folyamán a Szalon már beépült Hargita megye kulturális életébe. Vándoroltatása pedig hozzáférhetővé teszi mind a csíki, udvarhelyszéki, mind a Gyergyó vidéki látogatók számára a megtekintést.

A tárlaton 45 alkotó 64 alkotása tekinthető meg. Az alkotókban közös a Hargita megyéhez való kötődés. A helyben tevékenykedő alkotókon kívül még érkeztek munkák Montreálból, Bécsből, Budapestről, Dunaharasztiról, Ulmból, Pitești-ről, Temesvárról, Konstancáról.

2020. szeptember 24-én 18 órakor, a csíkszeredai megnyitó alkalmával a Szalonon résztvevő két alkotó – a zsűri előzetes döntése alapján – szakmai díjban részesül. A kiállítás október 7-ig lesz látogatható.

Virtuális album: