XXVII.Incitato -Ló az irodalomban

Ló az irodalomban

2019. július 2., kedd,

Vasárnap kezdődött Bálványosfürdőn és július 14-én délben a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban közös tárlattal ér véget a 27. Incitato nemzetközi művésztábor. Az idei rendezvény témája a Ló az irodalomban.

  • Csutak Levente brassi grafikus a tbor lland rsztvevje  A szerz archv felvtele
    Csutak Levente brassói grafikus, a tábor állandó résztvevője. A szerző archív felvétele

1993 óta minden évben megrendezik Európa egyetlen lovakkal kapcsolatos témájú művésztáborát. Az alapítás óta eltelt években hazai képzőművészek mellett szép számban fordultak meg a művésztelepen indiai, belga, szlovák, ukrán, holland, felvidéki, magyarországi képzőművészek is. Az alkotómunka mellett a kéthetes táborozás ideje alatt a képzőművészek kézdivásárhelyi és kovásznai kiránduláson, illetve műterem- és képtárlátogatáson vesznek részt, valamint kézdialmási, kurtapataki, maksai és zabolai lovas farmokat is megtekintenek. A tábor művészeti vezetője Tomos Tünde, a táborvezető pedig Tóth Ildikó.

Az idei tábor résztvevői: Ábrahám Jakab, Ábrahám Imola, Csutak Levente, Dimény András, Vetró Bodoni Sebestyén András Brassóból, Deák Barna és Deák M. Ria Kovásznáról, Forró Ágnes és Gergely Zoltán Kolozsvárról, Kovács Imre, Xántus Géza, Váncsa Mónika és Ráduly Piroska Csíkszeredából, Miholcsa József Marossárpatakról, Nagy Lajos, Sárosi Csaba, Vajna László, Vetró Bodoni Zsuzsa és Vetró András Kézdivásárhelyről, Simó Enikő Sepsiszentgyörgyről, Zavaczki Walter Levente Székelyudvarhelyről, Tomos Tünde a Brassó megyei Négyfaluból, Vincze László a magyarországi Sárándról, Ürmös Péter Budapestről és Balla-Móni Aranka Németországból, illetve három tanuló: Gábor Balázs és Máthé Balázs Kézdivásárhelyről, valamint Németh Orsolya Zaboláról.