BMC

A Barabás Miklós Céh kolozsvári csoportjának éves kiállítása 2019. február 7-én, 17 órakor nyílik meg a Művészeti Múzeumban. A 82 művész 120 munkáját bemutató tárlatot a múzeum igazgatója, Lucian Nastase-Kovács egyetemi tanár és Németh Júlia műkritikus nyitja meg. A kolozsvári művészek mellett székelyföldi festők, grafikusok, szobrászok, keramikusok és textilművészek munkái is szerepelnek a Bánffy-palota földszinti termeiben rendezett és immár hagyományossá vált, nagyszabású kiállításon, amely február 24-ig tekinthető meg.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Breasla Barabás Miklós vă invită să vizitați expoziția anuală a grupului de la Cluj a Breslei. Asociația „Breasla Barabás Miklós” cuprinde peste 170 de artişti plastici maghiari din România, iar cel mai numeros grup al acestei organizații, grupul de la Cluj, organizează la începutul fiecărui an, în luna ianuarie, o expoziție de valorificare a lucrărilor sale.

Scopul acestor expoziții anuale este de a promova valorile artistice locale, oferind publicului posibilitatea de a admira cele mai recente lucrări ale artiștilor clujeni sau din împrejurimile Clujului. Fără a avea restricții de tematică sau de stil, având în vedere doar calitatea, aceste expoziții prezintă o gamă largă și variată de opere ale membrilor Breslei Barabás Miklós. Pictori, sculptori, graficieni, fotografi, artiști în ceramică, sticlă și textile, cu vârste cuprinse între douăzeci și o sută de ani, participă cu cele mai însemnate lucrări realizate în decursul anului trecut.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 februarie 2019, de la ora 17.00, în sălile temporare (parter) ale Muzeului de Artă.

Expoziția va fi deschisă în perioada 7 – 24 februarie 2019. Vă așteptăm cu drag!