Égi és földi jelentések

Johann Taierling a hzigazda t Gusztv kpzmvsz s Bed Zoltn jsgr A szerz felvtele
Johann Taierling, a házigazda, Ütő Gusztáv képzőművész és Bedő Zoltán újságíró. A szerző felvétele
A sepsiszentgyörgyi Ütő Gusztáv Munkácsy-díjas festőművész, grafikus, performanszművész és egyetemi oktató Égi és földi jelentések című egyéni tárlata szombat este a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben nyílt meg.
Bedő Zoltán újságíró elmondta: ő nem a szakember, hanem a tárlatlátogató szemével nézi a kiállított képeket. Arról is szólt, hogy a művész miért adta vászonra festett képeinek az Égi és földi jelentések címet: meggyőződése szerint ebben a rövid földi életben mindenkinek megbízatása van, el kell végeznie azt a munkát, mely által szellemi síkon az egyik pontból a másikba jut. A falakon látható festmények egy idén indított és folyamatosan bővülő sorozat részeit képezik, melyből eddig a Mester tizenkét alkotást festett meg. „A képekből sugárzó energia és mondanivaló, megszületésük helyszínei azt üzenik, hogy alkotójuk a nemzete iránt elkötelezett, annak sorsáért felelősséget érző, megmaradásáért küzdő székely-magyar művész, akinek egyenes gerincét még a népét elnyomó hatalom sem tudja meghajlítani” – mondta.
Ütő Gusztáv megköszönte, hogy a helyiek mellett Sepsiszentgyörgyről is sokan megtisztelték jelenlétükkel. Felidézte: a céhes városban első egyéni kiállítása 1987-ben az akkori ifjúsági, a jelenlegi Maassluis Nyugdíjasklubban nyílt meg néhai Baász Imre jelenlé­tében. A tárlat január végéig tekinthető meg.


http://www.3szek.ro/load/cikk/86462/egi_es_foldi_jelentesek#.VlK2Ph2pN4Y.facebook