Élet és Tér Atyhában

Élet és Tér Atyhában

Írta: Sóvidék Televízió 2017. június 23., péntek 10:37

Június 24-én, szombaton az atyhai Kakasülő Galériában Élet/Tér címmel nyitják meg a negyedik képzőművészeti kiállítást és felavatják az új kiállítótért. A déli 12 órakor kezdődő kiállítást Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese és Vinczeffy László festőművész nyitja meg. A vendégeket Korond község polgármestere, Katona Mihály köszönti.

Most szombaton Élet/Tér címmel nyílik képzőművészeti kiállítás Atyhában a Kakasülő Galériában, Vinceffy László festőművész portáján. A Galériát 2015-ben avatták fel, azóta több külföldi és hazai művész alkotásainak adott helyet. Az idei rendezvény újdonságairól maga Vinceffy László beszélt.

A kiállító művészek – Bartos Jenő, Berze Imre, Bocskay Vince, Éltes Barna, Jakabos Olsefszky Imola, Kolozsi Tibor, Kuti Botond, Kuti Dénes, Sánta Csaba, a nemrég elhunyt Siklódi Zsolt, Vargha Mihály, Vinczeffy László és Zsombori Béla – alkotásait tekinthetik meg az Atyhába látogatók.

A kiállításon felszólal Szücs György művészettörténész, a házigazda Vinceffy László festőművész és Korond község polgármestere. A megnyitón közreműködik Magyari Izabella színművész. Énekel Samu Imola, citerán játszik Samu Janka Timea, kobozon Tibi Szabolcs és dobon Szilágyi Zsolt.

Az Élet/Tér témakörű kiállítást augusztus 8-ig lehet megtekinteni Atyhában.