Álomlovakkal jubilál a művésztábor a Belvárosi Galériában

Igazán nemzetközi lesz a kiállítás, hiszen összesen 36 erdélyi és magyarországi alkotó mutatja meg alkotásait a nagyközönségnek. Az idei bálványosfürdői tábor témája a nagyobb alkotói szabadság és a tágabb értelmezhetőség indokával az Álomló volt. Vincze László grafikus, a tábor művészeti vezetője az utóbbi évek egyik legjobb és legszínvonalasabb kiállításának tartja a jubileumi tárlatot.

lomlovakkal jubill a mvsztbor a Belvrosi Galriban

Az Incitato művésztábor visszatérő témája a ló, mely mindig hatalmas kihívás elé állítja a művészeket, már csak azért is, mert a lovas témák esetében újat mutatni, igazán egyedit készíteni ma már egyáltalán nem könnyű.

Bálint Ágnes brassói művészettörténész azt mondja, az Álomló nemcsak egy újabb témafeladat, hanem a művészet maga, szintézis és hitvallás, mely méltó választás az ünnepi évfordulón.

A 20 éves Incitato Nemzetközi Művésztábor alkotóinak munkáiból szeptember 14-én (pénteken) 17 órakor nyílik tárlat a DMK Belvárosi Galériájában. Az Incitato-kiállítás már látható volt Kézdivásárhelyen, Kovásznán és jelenleg Debrecenben. Az alkotások október 5-ig tekinthetők meg, hétköznapokon 10-17 óráig.

A következő művészek alkotásait lehet megtekinteni: Ábra­hám Jakab, Ábrahám Imola, Börcsök Attila, Csorján Melitta, Csutak Leven­te, Deák Barna, Deák M. Ria, Dimény András, Erőss Sándor, Ferencz Ágnes, Gergely Erika, Gonda Zoltán, Győri László, Horváth Bíbor, Horváth István, Köllő Margit, László Ákos, Majoros Áron Zsolt, Makoldi Sándor, Miholcsa József, M. Péter János, Nagy Lajos, Németh Marcell, Orth István, Sajgó Ilona, Sárosi Csaba, Simó Enikő, Sipos Gaudi Tünde, Tomos Tünde, Tóth Zsuzsa, Ürmös Péter, Vetró András, Vetró Bodoni Sebestyén And­rás, Vetró Bodoni Zsuzsa, Vincze László, Xantus Géza.

https://www.dehir.hu/kultura/alomlovakkal-jubilal-a-muvesztabor-a-belvarosi-galeriaban/2012/09/13/