A Tordai Képzőművészek Csoportja

2017. szeptember 27-en, szerdán este 18:00 órakor kerül sor az Incze László Céhtörténeti Múzeumban a Tordai képzőművészek kiállításának megnyitójára.

A Tordai Képzőművészek Csoportja, különböző műfajban tevékenykedő művészek csoportja. Művészi beállítottság szempontjából is különböző alkotók a tagjai. A barátság, egyetértés és a művészet iránti elkötelezettség köti össze őket.
Közösen állítottak ki Marosvásárhelyen, Szovátán, Nagybányán, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Kovásznán, Tordán , Budapesten és Sopronban.

Deleanu Márta, festőművész és grafikus, kolozsvári születesű, Bukarestben végzett grafika szakon. Tordán él és alkot. Valósághű, rendkívül precíz megmunkálású akvarelleket és olajfestményeket fest. Újabb próbálkozásai a kötött formák ellen irányulnak és a légiesség világába vezetnek el.

Nagy Anna Mária, üvegiparművész, aranyosgyéresi születésű, Kolozsváron végzett üveg szakon. A tordai üveggyár tervezőjeként kezdte művészeti pályafutását. Jelenleg iparművészeti tárgyakat, üvegszobrokat és üvegkompozíciókat készít. Üvegplasztikájának sajátosan egyedi a formanyelve. A fényigényes és fényáteresztő munkái önálló életre kelnek és belakják a teret.

Cismasiu Labancz Ágnes textil szakon végzett Kolozsváron. Kipróbálta a művészeti ágak átjárhatóságát, megméretkezett a kifejezőeszközök változatosságával. Szimbólumoktól terhes, mély érzelmektől és hittől fűtött képeket fest. A színek sajátos egymásba olvadása teszi látványossá képeit, melyekből az önmagunk keresése és a megismerés folyamata sem marad ki.

Suba László, szobrászművész, keramikus alkotásai egy örökkön továbbélő hagyomány súlyát sejtetik. A Maros megyei Makfalván született, Marosvásárhelyen járt művészeti líceumba, majd a Kolozsvári Képzőművészeti Intézetben végzett. Munkáiban durva megmunkálású, rejtett tartalmat sejtető kő-fém együttes találkozik síma felületű anyaggal és tömörségét képező formákkal.

A kiállítást megnyitja Vetró András szobrászművész.
Közreműködik Bagoly Anabella, a Nagy Mózes Líceum tanulója.
Házigazda dr. Dimény Attila múzeumvezető.