A Barabás Miklós Céh Maros megyei alkotói állítottak ki a Bernádyban

Marosvásárhelyi, szovátai, szászrégeni képzőművészek közös tárlata látogatható a Bernády Házban. Negyedik alkalommal mutatkozik be a képzőművészeket tömörítő Barabás Miklós Céh Maros megyei fiókszervezete Marosvásárhelyen a Bernády Ház földszinti kiállítóterében. A 25 tagot számláló alkotócsapat tagjai között festő- és szobrászművész, textilművész, grafikus és fotóművész is található, többnyire ismert és elismert személyiségek, stílusuk már a terembe lépve felismerhető, mielőtt még az alkotások címkéjét elolvasná a látogató.

A nagyobbik teremben Kákonyi Csilla három olajfestménye látható, valamint Barabás Éva, Kedei Zoltán és Bandi Kati munkái, festmények és pasztellek, alattuk Baróthy Ádám Madár című kisplasztikája. Datu Victor három portréja is helyet kapott a tárlaton, ezeken Miklóssy Gábort, Mohy Sándort és Nagy Miklós Kundot, a kiállítások rendszeres méltatóját örökítette meg fehér-fekete grafikáin.

Kolumbán Kántor Árpád ötvösművész bronz kisplasztikája egy emelvényen kapott helyet a Bernády Ház földszinti kiállítóterének középső részében. Mögötte a falon felesége, Kolumbán Kántor Zita textilkompozíciója látható, illetve ugyanott állította ki faliszőnyegét Csíky Szabó Ágnes és Puskai Sarolta is. Bocskai Vince, Bálint Károly, Hunyadi László, Veress Gábor Hunor, Nagy Attila, Makkai István szobrászok munkái mellett még Major Gizella, Haller József, Nagy Dalma, Sajgó Ilona munkái láthatók. Bálint Zsigmond fotóművész Rekviem Bözödújfaluért című fényképfelvételei is részét képezik a tárlatnak.

Antal Erika