Cea de-a zecea ediție a Taberei Internaționale de Creaţie pentru Tineret „Inter-Art” Aiud a ajuns la final

Au trecut 10 ani de când a fost inițiat de către Fundatia Inter Art Aiud și Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud un proiect inedit, unic în desfășurarea atelierelor de lucru, autentic prin valorile culturale pe care le promovează.

În perioada 2006-2015, 206 tineri din 9 tări (Bulgaria, Franța, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România) au participat la unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate tinerilor.

Tabăra de Creaţie pentru Tineret Inter-Art, ediția a X-a, s-a încheiat duminică, 19 iulie 2015, la Aiud. Au participat tineri artiști plastici din Franţa,Portugalia, Ungaria, Bulgaria şi România, tabăra a fost organizată sub forma unor ateliere de creaţie, colografie, linogravură, modelaj şi pictură. Tabăra a cuprins, de asemenea, în cele 10 zile, şi vizite de documentare în Aiud, Rimetea şi Alba Iulia, seri de muzică (cu participarea Centrului de Cultura Augustin Bena, Alba, ateliere de teatru (cu participarea Trupei Skepsis), expoziţia internaţionala de artă, expozitia elevilor de la Colegiul Bethlen Gabor Aiud, carnaval, simpozionul: arta din țara ta etc.

interart 16Expoziţia finală, organizată în Galeriile Inter- Art Aiud, a fost, si in acest an, o amplă prezentare a lucrărilor realizate în această perioadă, dovada talentului tinerilor artişti, dar şi a valorii artistice şi didactice a profesorilor care au coordonat atelierele. Valoarea şi calitatea exponatelor, îndrăzneala şi dăruirea în definirea culturală a spaţiului contemporan artistic au impresionat publicul prezent.

Unică în felul ei de predare a unor tehnici artistice, Tabăra rămâne, după această a X-a ediţie, un element important în stabilirea de proiecte şi programe culturale şi artistice între tinerii Europei. Tinerii participanţi devin ambasadorii culturii româneşti în ţările de unde provin, îmbogăţind în acelaşi timp cultura românească cu valori şi tradiţii culturale ale ţărilor pe care le prezintă. 206 tineri din 9 țări (Bulgaria, Franța, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România) au partcipat în perioada 2006 – 2015 la unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate tinerilor.


http://proalba.ro/foto-cea-de-a-zecea-editie-a-taberei-internationale-de-creatie-pentru-tineret-inte...