Soó Zöld Margit munkáiból nyílt kiállítás a Bánffy-palotában


So Zld Margit munkssgt Portik Blnessy gota mltatta jobbrl mellette So Zld Balzs a mvsz fia - MVSZETI MZEUM Soó Zöld Margit munkásságát Portik Blénessy Ágota méltatta (jobbról), mellette Soó Zöld Balázs, a művész fia - MŰVÉSZETI MÚZEUM
Csodálatos, különleges világ elevenedik meg előttünk, ha a napokban ellátogatunk a Bánffy-palota földszinti termeibe. Olyan markáns művészegyéniség alkotásaival találkozhatunk, akinek festői- és grafikai kézjegye összetéveszthetetlen, akinek neve sokak számára ismerősen cseng: Soó Zöld Margit.

A Művészeti Múzeum termeiben pontosan 22 évvel ezelőtt, 1994. június 26-án nyitották meg Soó Zöld Margit egyéni kiállítását, nem csoda tehát, hogy nagyon sokan voltak kíváncsiak a mostani jeles eseményre. A neves képzőművész munkáit az elmúlt években leginkább kamara-kiállításokon láthattuk csupán, most azonban három termen keresztül szemlélhetjük fekete-fehér grafikáit, pasztelljeit és akvarelljeit, a válogatás pedig Unipan Helga érdeme, az ő kurátori koncepciója szerint kerültek a falakra a kiválóbbnál kiválóbb alkotások.

– Nagy örömömre szolgál, hogy megnyithatjuk a lassan két éve tervezett kiállítást. A művésznőnek nemsokára születésnapja lesz, így ez a tárlat egy kicsit azt is hivatott ünnepelni. Reméljük, hogy jövőre, Soó Zöld Margit kerek évfordulós születésnapját is együtt ünnepelhetjük majd a Bánffy-palotában – mondta a megnyitón Lucian Nastasă Kovács, a Művészeti Múzeum igazgatója.

KÖLLŐ KATALIN

http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/125624