Válogatás egy festői életműből


2019. október 14.
09.00
sipos lászló ars sacra galéria
Színekre van szükségünk, hogy határozott, őszinte módon a világ részleteit önarcképszerűségekként és tükrökként műalkotásokban továbbgondolással lereagáljuk. Az alkotások üzenete nem a gondolatiságra van kihegyezve, hanem az igazság, a megvalósíthatóság világlátására, amit különben kegyetlen derű jellemez – mondta méltató beszédében Karácsonyi Zsolt, a Helikon főszerkesztője péntek délután Sipos László festőművész Kínálat az életműből című kiállításának megnyitóján az Ars Sacra Galériában.

Az itt látható alkotások az 1969-től napjainkig terjedő időszakban születtek. Szerzőjük elmondta, hogy nem követte a mai szokványos trendeket, egyszerűen csak élményt, örömet kíván átadni a közönségnek. Színesen, de nem tarkán – tette hozzá.

Az eseményen Király László költő két versét olvasta fel a Míg gyönyörű késemet fenem című kötetéből, amelyet Sipos Lászlóval közösen, a társszerző rajzaiból válogatva jelentettek meg. Az Intono vonósnégyes Beethoven 3. vonósnégyesének részleteiből adott elő.

A tárlat két hétig látogatható az Ars Sacra Galériában (Szentegyház/Maniu utca 4.), a következő órarend szerint: hétfő–csütörtök 12–16; péntek 10–12 óra között.

(Fotó: a szerző felvétele)

Ördög Béla
http://szabadsag.ro/-/valogatas-egy-festoi-eletmubol