Farkas Melinda

Farkas Melinda  - szem előtt... és kéznél című kiállítása  2022. március 27- én a Kolozsvár- Újalsóvárosi Református Egyházközség Fehér Galériájában.

 

        Szeretettel köszöntöm az egybegyülteket,  Ésaiás könyvének a 43 rész 1 b - 4-ig terjedő verseit:” Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy! ......”

        Melindát az egyetemen ismertem meg, évfolyam társak voltunk. Később a zsoboki és a mezőpaniti alkotótáborokban, együtt barangoltunk témát keresve. Melinda sok csoportos kiállításon vett részt eddig, de ez most azért különleges, mert ez az első egyéni kiállítása. Meghívásomat örömmel fogadta és máris mondta, hogy nem grafikákat vagy festményeket hoz, hanem fotókat, méghozzá mobil telefonnal fényképezett alkotásokat. 

        Már a cím is érdekes –„ szem előtt... és kéznél.” A téma mindig adva van, ott van a szemünk előtt, csak meg kell látni, észre kell venni. És mi egyszerűbb, mint előkapni a mobilt és már is kattintani. Így születtek ezek a képek. Melinda ötletes gondolatmenete átível a realitástól a szakrális és profán, a játékos fény- árnyék kontrasztok, sejtelmes homályban rejtöző virágcsendélettől egészen az absztrakt képekig.  Az alkotótábori élményekből is akadt bőven képre való.

        Ezzel a pár gondolattal további alkotó kedvet, sok sikert kívánok neked kedves Melinda, örülök,hogy végre a Fehér Galéria lett első otthona alkotásaidnak. A kiállítás további méltatására felkérem Mira Marincas fotó művésznőt.

         Felházi Lenke Zsuzsánna