IX. Hargitai Szalon

Mindenkit szeretettel várunk 2021. szeptember 16-án, csütörtökön 18 órára a IX. Hargitai Szalon megnyitójára a csíkszeredai Megyeháza Galériába.

***

IX. Hargitai Szalon, 2021 – RESTART

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Hargitai Szalont, amely lényegében a megyei tárlatból alakult át azáltal, hogy tematikussá vált. Minden évben más-más téma jelent kihívást az alkotóknak. Idén a RESTART tematika volt megadva, amely szervesen kapcsolódik az előző évek gondolatiságához. A káosz architektúrája. Jelen-Jellem-Jelenlét. Határok. Együttélés. Létformák. Gyökerek. Periféria. Lélektér. Íme néhány olyan kulcsfogalom, amelyekhez az előző őszi szalonok munkái kapcsolódtak. Az évek folyamán a Szalon nemcsak, hogy beépült Hargita megye kulturális életébe, hanem más megyékből és külföldről is vonzza a résztvevőket. Vándoroltatása pedig hozzáférhetővé teszi mind a csíki, udvarhelyszéki, mind a Gyergyó vidéki látogatók számára a megtekintését. Idén, október 29-én a magyarországi Dunaharasztiban található Laffert Kúria impozáns kiállítóterében a Hargitai Szalon mint Csíkszereda kulturális nagykövete fog bemutatkozni.

 Szeptember 16-án 18 órakor, a csíkszeredai megnyitó alkalmával a Szalonon résztvevő két alkotó, a zsűri előzetes döntése alapján szakmai díjban részesül.

https://www.helikon.ro/ix-hargitai-szalon-2021-restart/