KORTÁRS MŰVÉSZEK NEMZETKÖZI VIRTUÁLIS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSA


Kurátorok: Dr. Mahima Gupta (A.E.Á. - Floria) és Zilahi Nono (RO)
Virtuális tárlatunk által igyekszünk bevonni és népszerűsíteni a magas szinten alkotó, valós értékeket közvetítő, hazai és külföldi kortárs képzőművészeket és alkotásaikat. A tárlat által lehetőséget kínálunk a különböző kultúrák találkozásának, és törekszünk a különböző kultúrák határainak átlépésére.
Az Internet új vizualitási felületet biztosít, amely új kommunikációs csatornát nyit, egyszerre több esztétikai funkciót is teljesítve. Ezen funkciók nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a művészet újra feltámadjon. Az online művészeti tér nem csak két vagy három akár négydimenziós is lehet. Itt nincs tér és idő korlát.
Virtuális tárlatunk keretében kiállított 21. századi ihletésű alkotások különféle anyagokból és a lehető legkülönfélébb technikákkal készültek.
A kiállítók között, már jól ismert, neves művészek és az új nemzedék tagjai is képviseltetik magukat, az Európai alkotók mellett, az amerikai szuperkontinens számos országából/államából, Ázsia egész területéről, Afrikából és Ausztráliából is csatlakoztak képzőművészek a virtuális rendezvényünkhöz.
Tárlatunkon izgalmas és különböző művészi nyelveket reprezentáló, felvonultató művek tekinthetőek meg a festészet, grafika, alkalmazott grafika, szobrászat és kerámia műfajában.
Ha a kortárs művészet főbb stílusjegyeit kellene meghatározni, akkor kijelenthetjük, hogy az egyes művészeti ágakon belül a művészek kevésbé törekednek a valósághű ábrázolásra, inkább a valóság mögöttes értelmezésére törekszenek.
Különböző technikák együttes alkalmazásával, új anyagok használatával, különböző médiumok bevonásával, a hagyományos technikák ötvözésével, valamint újszerű látásmóddal kísérleteznek,
Célunk, hogy e virtuális tárlat által is ismertessük a kortárs művészet tendenciáit, irányzatait, jellegzetes műfajait, technikáit. Közösen törekszünk elérni a kortárs művészet megszerettetését, megértetését és elfogadtatását, valamint a kortásrs esztétikai itélet, készség fejlesztését.
Elismerésselgratulálunk minden résztvevő Alkotónak!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10159723982265845&set=pcb.10159723987690845